nieuws

Leegstand kantoren al veertig jaar een issue

Geen categorie

De Nederlandse kantorenmarkt kende altijd al een leegstandspercentage dat ruimschoots boven de frictieleegstand lag. De afgelopen veertig jaar hebben organisaties als de Neprom in Vastgoedmarkt verschillende keren gewaarschuwd voor het gevaar van een grote toekomstige leegstand. Toch is de markt steeds verder gegaan met het aanbieden van nieuwe meters.

Leegstand kantoren al veertig jaar een issue

Dit blijkt uit het jubileumboek Vastgoedmarkt 40 jaar, dat een afspiegeling biedt van wat het vakblad Vastgoedmarkt sinds 1974 heeft gepubliceerd. Dat jaar – waarin ook de Neprom werd opgericht – is in menig opzicht het geboortejaar van de professionele vastgoedsector in Nederland. Vergeleken met veertig jaar geleden is de markt – ondanks enkele hardnekkige en spraakmakende integriteitschandalen – volwassen geworden. Bij dat proces was de rol van Vastgoedmarkt volgens oprichter Dirk Rompelman doorslaggevend.

Het jubileumboek Vastgoedmarkt 40 jaar wordt op 10 december gepresenteerd in het gerenoveerde hoofdkantoor van de FGH Bank in Utrecht. Gespreksleider professor Peter van Gool spreekt bij die gelegenheid met negen topmanagers uit de vastgoedsector over de lessen uit het verleden en visies op de toekomst. Ook Johannes van Bentum – de nieuwe hoofdredacteur van Vastgoedmarkt – wordt bij deze gelegenheid voorgesteld. De abonnees van Vastgoedmarkt ontvangen het jubileumboek bij de decembereditie.

Een uitgebreide samenvatting van het boek staat in Vastgoedmarkt van november 2013, die donderdag 28 november verschijnt.

Reageer op dit artikel