nieuws

Hotel Meininger trekt in Amsteltower

Geen categorie

Meininger Hotels en Provast hebben een langjarige huurovereenkomst getekend voor de Amsteltower. De Amsteltower ligt pal naast het Amstelstation in Amsterdam en omvat 21.500 m2. De tender voor dit project is onlangs gewonnen door Provast. Het hotel is 7.500 m2 groot en heeft 165 kamers.

Het wordt het tweede Meininger hotel in Amsterdam: in 2012 opende Meininger haar eerste vestiging in Amsterdam, City-West. Berkenholt Vastgoed adviseerde de hotelketen bij deze aanhuur. Het investeringsvolume van het project bedraagt ongeveer 70 miljoen euro. Het programma van het project Amsteltower bevat naast het Meininger hotel nog 192 appartementen en 500 m2 detailhandel.

Navneet Bali, bestuursvoorzitter bij Meininger Hotels: ‘Meininger is een uniek hybride hotelconcept. Het hotel naast het Amstel Station is een belangrijke stap voor onze uitbreiding in Europa. Doel is om in elke hoofdstad van Europa een ‘urban traveller’s home’ te runnen. De locatie Amstelstation past hier naadloos bij.’

Hans de Jong, partner bij Provast, wijst erop dat door de combinatie van een woontoren met een hoogte van 100 meter en het Meininger Hotel de Amsteltower een ‘ijzersterke identiteit’ krijgt. Hannes Spanring, hoofd projecten bij Meininger Hotels, zegt over de sfeer bij Meininger: ‘Mensen van alle leeftijden en achtergronden komen samen in de grote gemeenschappelijke ruimtes, zoals een keuken voor gasten, een gamezone, lounge en bar in een uitzonderlijk relaxte atmosfeer. Elk hotel is individueel ontworpen met een eigen thema. Op die manier wordt er een klein universum gecreëerd met een eigen personaliteit: a home away from home.’

Reageer op dit artikel