nieuws

Gouden Piramide naar Volkshuisvesting Arnhem

Geen categorie

De Gouden Piramide, de Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening, is dit jaar voor Volkshuisvesting Arnhem. De woningcorporatie kreeg de onderscheiding zaterdag voor het project Modekwartier/100%XL in de Arnhemse wijk Klarendal.

Gouden Piramide naar Volkshuisvesting Arnhem

Minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) reikte de prijs uit, die bestaat uit een architectuurplaquette en een bedrag van 50.000 euro. Berry Kessels van Volkshuisvesting Arnhem nam de Gouden Piramide in het Nieuwe Instituut in Rotterdam in ontvangst.

De stadswijk Klarendal ging sinds de jaren zestig zienderogen achteruit. Samen met de gemeente en bewonersgroepen besloot Volkshuisvesting Arnhem de modesector aan te grijpen om de wijk er weer bovenop te helpen. Volkshuisvesting Arnhem richtte zich daarbij op het aankopen en verbeteren van panden in de ooit bloeiende winkelstraten. Na een opknapbeurt werden ze verhuurd aan beginnende modeontwerpers. Blikvanger is Station Klarendal. Het voormalige stationspostkantoor is naar een prominente plek in de wijk verplaatst.

De Gouden Piramide wordt jaarlijks uitgereikt, in oneven jaren voor gebiedsontwikkeling en in even jaren voor architectuurprojecten. Vorig jaar ging de prijs naar het Nederlands Instituut voor Ecologie in Wageningen.

Reageer op dit artikel