nieuws

Europese vastgoedaandelen licht hoger

Geen categorie

De Europese vastgoedaandelensector is in november nauwelijks van zijn plaats gekomen. De GPR 250 Europe Index noteerde vorige maand een minimale winst van 0,3 procent. De Nederlandse vastgoedfondsen verloren in november licht (-0,8 procent).

Oostenrijk presteerde met een plus van 9,3 procent bovengemiddeld goed, blijkt uit de rendementen voor de individuele Europese landenindices. Positieve resultaten waren er verder in Duitsland (3,2 procent), België (2 procent) en Zwitserland (0,5 procent). Negatieve uitschieters waren Finland (-4,7 procent), Israël ( -2,5 procent) en Zweden (-1,7 procent). Frankrijk (-0,1 procent) en het Verenigd Koninkrijk (-0,4 procent) presteerden iets onder gemiddeld.

Wereldwijd zette alleen Europa een positief resultaat neer. De mondiale rendementen zijn als volgt: GPR 250 Global -4,0 procent, GPR 250 Africa -5,1 procent, GPR 250 Americas -5,6 procent, GPR 250 Asia -2,5 procent en GPR 250 Oceania -6,4 procent.

Reageer op dit artikel