nieuws

Duurste koopwoningen in Laren

Geen categorie

De gemeente Laren lijkt in 2013 de duurste gemeente te worden om een huis in te kopen. De gemiddelde koopsom bedraagt op dit moment 627.800 euro. Dit blijkt uit onderzoek van de website Woningmarktcijfers.nl over de eerste tien maanden van dit jaar.

Duurste koopwoningen in Laren

Blaricum staat nu op de tweede plaats. De gemiddelde koopsom daalde in deze gemeente met 23 procent, vooral als gevolg van een toename van de verkoop van goedkopere tussenwoningen. Uiteraard is het transactievolume per woningtype ook in andere gemeenten mede bepalend voor de koopsomontwikkeling. Na Laren en Blaricum volgen Bloemendaal, Wassenaar en Naarden.

De goedkoopste gemeente van Nederland is Kerkrade, hier kost een woning gemiddeld 124.800 euro. Daarna volgen Het Bildt, Delfzijl en Pekela. Heerlen staat met 130.300 euro op plaats vijf.

De tien grootste gemeenten van Nederland (qua aantal transacties) scoren conform het landelijk beeld. De gemiddelde koopsom daalt ten opzichte van 2012 met gemiddeld 5,8 procent. Alleen Den Haag kent in 2013 een koopsomstijging (1,2 procent). De daling ten opzichte van het topjaar 2008 bedraagt in de tien grote gemeenten gemiddeld 14 procent, een fractie lager dan het landelijk gemiddelde (-16,4 procent).

> tabel

Reageer op dit artikel