nieuws

Drie Breeam-NL sterren voor gebouw Sonion

Geen categorie

Op de participantenbijeenkomst van de Dutch Green Building Council (DGBC) in Hoofddorp heeft donderdag 28 november het nieuwe gebouw van Sonion een driesterren nieuwbouw oplevercertificaat van Breeam-NL (‘very good’) gekregen. Het gebouw van 4.600 m2 is ontwikkeld door OVG Real Estate. Eigenaar is Fidelity Worldwide Investment.

Drie Breeam-NL sterren voor gebouw Sonion

Op de duurzame kantorenparken Beukenhorst Zuid en het aangrenzende Park 20|20 in Hoofddorp is het nieuwe onderkomen van Sonion het vijfde gebouw met een Breeam-NL-keurmerk. DGBC-voorzitter Jaap Gillis en Breeam-directeur Gavin Dunn zijn naar eigen zeggen ‘trots en tevreden’. Volgens hen is dit gebied een unieke showcase van duurzaam bouwen in Nederland geworden.

Sonion is een internationaal bedrijf in hoorinstrumenten en audioapparatuur. Het gebouw heeft vier verdiepingen. Het omvat een onderzoeksgedeelte, een groot kantoorgedeelte, een atrium en een bedrijfsrestaurant met een groot dakterras. De DGBC is een Nederlandse netwerkorganisatie die de Breeam-N-keurmerken beheert en ontwikkelt voor de beoordeling van de duurzaamheidprestaties van Nederlandse gebouwen en gebieden.

Reageer op dit artikel