nieuws

APG investeert bijna 50 miljoen in Londens vastgoed

Geen categorie

APG gaat fors investeren in de herontwikkeling van Londens residentieel- en winkelvastgoed. De uitvoeringsorganisatie van pensioenfonds ABP kocht in een joint venture met de Britse vastgoedonderneming Delancey voor 80 miljoen pond (bijna 97 miljoen euro) het bijna 32.000 m2 grote Elephant & Castle Shopping Centre in Oost-Londen.

APG investeert bijna 50 miljoen in Londens vastgoed

APG en Delancey gaan niet alleen dit winkelcentrum maar ook nog drie gebouwen herontwikkelen onder de gezamenlijke naam South Village. Deze drie bestaande gebouwen van een kleine 50.000 m2 gaan de partners transformeren naar ruim 370 huurappartementen en 272 studenteneenheden. Partner Delancey is via zijn klant DV4 al eigenaar van dit Tribeca Square-project. De (om)bouw is twee weken geleden begonnen. APG zegt nog meer te willen investeren in de Londense huurwoningmarkt, die zeer krap is.

Het project ligt vlakbij het Queen Elizabeth Olympic Park. Delancey ontwikkelt hier met partner Qatari Diar de nieuwe woonwijk East Village. Op de locatie van het voormalige Olympische dorp van de Olympische Spelen in 2012 hebben de twee ruim 2.800 woningen gepland. Qatari en Delancey betaalden in 2011 557 miljoen pond voor de grond. Dat kwam volgens Britse media neer op een verlies van zo’n 275 miljoen pond voor de Britse overheid en dus de Britse belastingbetaler.

Reageer op dit artikel