nieuws

Wijnhavenkwartier centraal tijdens Den Haag Vastgoed

Geen categorie

Op 28 november vindt vanaf 12.30 uur Den Haag Vastgoed plaats in het monumentale NSI-gebouw De Rode Olifant, meldt organisator Management Producties. Dit jaarlijkse evenement rond actuele Haagse vastgoedzaken staat dit keer in het teken van de gebiedsontwikkeling in het Wijnhavenkwartier en de uitdagende Haagse kantooropgave (sluiting rijkskantoren).

Rijksbouwmeester Frits van Dongen opent het congres. Wethouder Marnix Norder licht de keuzes, ambities en de prioriteiten van de gemeente Den Haag toe. Peter van der Gugten, directeur van Heijmans Vastgoed, vertelt over de aanstaande (her)ontwikkeling van de leeggekomen ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie in het Wijnhavenkwartier. Dit gefaseerde megaproject maakt deel uit van de Haagse Loper. Die omvat het gebied tussen het Centraal Station (New Babylon) en de binnenstad, zoals Norder en Van der Gugten zullen toelichten.

Eva Klein Schiphorst, algemeen directeur van de Rijksgebouwendienst (RGD), gaat nader in op de opgave om, ondanks het verlies van honderdduizenden vierkante meters aan rijkskantoren, toch een gezonde Haagse kantorenmarkt te realiseren. Zij gaat daarover in gesprek met Johan Buijs, CEO van NSI en Ysbrand de Zeeuw, kantoordirecteur van Jones Lang LaSalle (JLL) Den Haag. Peter Smit, wethouder Verkeer, Binckhorst en Vlietzone van de gemeente Den Haag, neemt de laatste stand van zaken rond de (her)ontwikkeling van de Binckhorst en de Rotterdamse baan.

Reageer op dit artikel