nieuws

VBO Makelaar mag REV-titel uitreiken

Geen categorie

Sinds dit weekend heeft brancheorganisatie VBO Makelaar het recht om de titel Recognised European Valuer (REV) uit te reiken aan taxateurs commercieel vastgoed. Dit werd zaterdag in Lissabon besloten tijdens de halfjaarlijkse algemene ledenvergadering van The European Group of Valuer Associations (TEGoVA).

VBO Makelaar verwacht de eerste titels in 2014 uit te reiken tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs PROVADA. VBO Makelaar is op dit moment als eerste en voorlopig enige Nederlandse brancheorganisatie voor makelaars/taxateurs aangesloten bij TEGoVA.

Eerder dit jaar werd de brancheorganisatie volwaardig lid van TEGoVA om het belang van een professioneel en integer taxatieproces volgens uniforme internationale standaarden te onderschrijven. Begin november heeft TEGoVA in Nootdorp een audit uitgevoerd om te bepalen of VBO Makelaar namens TEGoVA deze REV-titel aan makelaars/taxateurs bedrijfsmatig vastgoed mag uitreiken. Om deskundigheid en integriteit te kunnen borgen, moeten het competentieprofiel, de opleidingseisen, ervaring, het permanente educatietraject, tuchtrecht en de beroeps- en gedragscode voldoen aan de internationale REV-standaard.

TEGoVA ontwikkelt en beheert de European Valuation Standards (EVS) die aanhaken bij waardebegrippen en wetgeving zoals deze binnen Europa gelden. Met deze EVS-standaarden richt TEGoVA zich op uniformiteit in taxaties en taxatierapporten, educatie en integriteit. De EVS-standaard is vergelijkbaar met de International Valuation Standaards (IVS), maar is meer toegesneden op de Europese situatie. Ruim 70.000 taxateurs, verdeeld over 30 landen en 53 nationale verenigingen, zijn in Europees verband aangesloten bij TEGoVA. Internationaal zijn er inmiddels 1.739 REV-titels aan individuele taxateurs uitgereikt.

Reageer op dit artikel