nieuws

Te koop: dorp dat Agatha Christie inspireerde

Geen categorie

Cottages met een rieten dak, kinderkopjes, een traditionele Engelse pub en een prachtig natuurlijk strand: het dorpje Bantham is een toonbeeld van een pittoresk Engels buurtschap. Bekende Britten als Richard Branson vieren er graag vakantie en misdaadschrijfster Agatha Christie liet zich door Bantham inspireren. Het dorp staat nu te koop voor 10 miljoen pond (11,9 miljoen euro).

Te koop: dorp dat Agatha Christie inspireerde

Bantham telt 25 huizen en een winkel, die alleen in het weekend opengaat. Het dorp is onderdeel van de Evans Estate, een van de grootste landgoederen in Groot-Brittannië dat nog in familiehanden is. Dat staat voor 41,7 miljoen euro in de etalage, meldt The Telegraph.

Om het dorp heen liggen uitgebreide landbouwgronden. Voor de kust ligt het eiland Burgh, waar Christie een paar van haar bekendste boeken schreef. Als Richard Branson de nieuwe eigenaar wordt van Bantham, zou dat volgens de uitbaatster van de winkel ‘slechter kunnen’: ‘Maar we vrezen dat we worden verkocht aan een onpersoonlijk financieel instituut’.

Reageer op dit artikel