nieuws

Supermarktomzet groeit nauwelijks

Geen categorie

De verkoopontwikkeling van Nederlandse supermarkten is in oktober vrijwel tot stilstand gekomen. De omzet groeide nog maar met 0,2 procent op jaarbasis en kwam uit op 2,49 miljard euro.

Supermarktomzet groeit nauwelijks

Dat meldde het marktonderzoeksbureau GfK donderdag 7 november. In september steeg de omzet nog met 1,3 procent.

Het aantal supermarktbezoeken bleef stabiel. De gemiddelde omzet per kassabon steeg als gevolg van prijsverhogingen met 0,3 procent naar 21,61 euro. Het verkoopvolume is met ruim 2 procent gedaald. Volgens GfK bespaart bijna een op de drie huishoudens op voeding.

Supermarkten hoeven dit jaar voor het eerst sinds 2003 daarom niet te rekenen op een grotere kerstpiek in de verkopen ten opzichte van het voorafgaande jaar. GfK raamt de totale weekomzet voor de op één na laatste week van 2013 op 830 miljoen euro. Dat is ongeveer 5 miljoen euro minder dan er in 2012 in de week van kerst werd uitgegeven.

Reageer op dit artikel