nieuws

Savills: retailbeleggingen bijna verdubbeld

Geen categorie

Het totaal aan beleggingen in Nederlands winkelvastgoed is in het eerste kwartaal van 2013 uitgekomen op 160 miljoen euro, bijna het dubbele van het volume in dezelfde periode een jaar eerder. Dat meldt Savills.

Er gingen zeven winkelcentra naar nieuwe eigenaren voor in totaal 70 miljoen euro en vijf supermarkten voor nog eens 20 miljoen euro. Het beleggingsvolume in het segment bedrijfsruimten steeg in het eerste kwartaal met 50 procent op jaarbasis naar ongeveer 60 miljoen euro.

Wel dook de kantoorbeleggingsmarkt stevig in de min. In het eerste kwartaal van 2012 noteerde Savills nog een volume van 545 miljoen euro, in dezelfde periode van dit jaar was dat 130 miljoen euro. In het cijfer van vorig jaar telt overigens nog de verkoop van de Philips High Campus in Eindhoven mee voor 425 miljoen euro.

Reageer op dit artikel