nieuws

PvdA: Inkomensgrens sociale huurwoning naar 43.000

Geen categorie

Tweede kamerlid Monasch (PvdA) stelt voor om de inkomensgrens voor sociale huurwoningen op te trekken van 34.229 naar 43.000 euro. De Woonbond heeft daar sinds de invoering van de inkomensgrens in 2011 voor gestreden en is dus ‘zeer content’. Volgens de bond zijn acht van de tien gedupeerden van de huidige inkomensgrens geholpen als de grens naar 43.000 euro verschuift.

Het tweede deel van Monasch’ voorstel wijst de Woonbond echter af. Het Kamerlid wil de inkomensgrens alleen verruimen als het om tijdelijke verhuur gaat. De groep woningzoekenden met inkomens tot 43.000 euro krijgt als het aan Monasch ligt dus alleen maar tijdelijke huurcontracten aangeboden. Als de Tweede Kamer hier akkoord mee gaat, zou dat een forse aantasting van de huurbescherming betekenen, meent de Woonbond.

Reageer op dit artikel