nieuws

Outlet center katalysator van winkelgebied

Geen categorie

Een outlet center stimuleert de dynamiek in een winkelgebied. Dat blijkt uit onderzoek van Locatus en Emma retail naar de detailhandelsontwikkelingen rond de bestaande centra.

In Nederland zijn er drie centra ontwikkeld. Een in Roermond, Lelystad en Roosendaal. Vooral de eerste twee functioneren naar verluidt goed. Beide centra zijn al verschillende malen uitgebreid en hebben nu een winkelvloeroppervlak van 16.000 m2 (Lelystad) en 24.000 m2 (Roermond). Het outlet center in Roosendaal is in 2006 geopend en kent sindsdien enige leegstand. Het onderzoek toont aan dat er geen verband is tussen de toename van leegstand en de bouw van outletcentra.

Meer informatie in Vastgoedmarkt van december 2012, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel