nieuws

OM vordert 600.000 euro van ex-notaris vastgoedfraude

Geen categorie

Het Openbaar Ministerie (OM) vordert een bedrag van ruim 600.000 euro wederrechtelijk verkregen voordeel van een verdachte uit de vastgoedfraudezaak Klimop. De officier van justitie heeft de rechtbank Haarlem vrijdag gevraagd dit bedrag als betalingsverplichting op te leggen aan de 50-jarige voormalige notaris uit Heemstede.

OM vordert 600.000 euro van ex-notaris vastgoedfraude
rechtbank

De notaris verleende jarenlang diensten aan de hoofdverdachten van de vastgoedfraude. In ruil voor hoge declaraties stonden miljoenen euro’s jarenlang op de derdengeldrekening van de notaris. Het geld moest uiteindelijk naar de hoofdverdachten uit de vastgoedfraude en was afkomstig van de werkgever van diezelfde verdachten. De 50-jarige man is eerder door de rechtbank Haarlem veroordeeld voor schuldwitwassen en het opzettelijk niet doen van een Melding van een Ongebruikelijke Transactie (MOT) bij een vastgoedtransactie.

Voor zijn werkzaamheden met de Bouwfondsprojecten Paasheuvelweg, Solaris, Coolsingel en Hollandse Meester heeft de voormalige notaris flinke vergoedingen gekregen. Het OM vordert het illegaal verkregen vermogen, omdat misdaad niet mag lonen. Vrijdag is ook de zitting hervat tegen een andere verdachte uit de vastgoedfraudezaak Klimop. Het OM heeft van deze 48-jarige verdachte D.S uit Amsterdam eerder al een bedrag van 2,2 miljoen euro gevorderd. Deze man heeft zijn positie bij zijn werkgever misbruikt door grote bedragen te ontvangen voor vastgoedtransacties.

Reageer op dit artikel