nieuws

Nieuwe opleiding voor makelaar/taxateur

Geen categorie

De Beroepsopleiding Makelaars heeft de luwte op de woningmarkt gebruikt om een nieuwe opleiding Makelaar/Taxateur Woningen te ontwikkelen. De opleiding begint in januari 2014. In tegenstelling tot de oude opleiding en andere opleidingen zijn theorie en praktijk vanaf het begin consequent met elkaar verbonden. Er wordt in één traject opgeleid tot gecertificeerd Makelaar/Taxateur Onroerende Zaken.

Nieuwe opleiding voor makelaar/taxateur

De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau en duurt 2,5 jaar. De studielast bedraagt tien tot vijftien uur per week. In colleges en veldwerkbijeenkomsten wordt aandacht besteed aan woningmarkt en economie, vastgoedovereenkomsten woningen, woning en leefomgeving, woningfinanciering, bouwkundig inspecteren, bemiddelen, taxatieleer en taxatievaardigheden. De opleiding is modulair opgezet. Elke module wordt apart geëxamineerd.

Reageer op dit artikel