nieuws

Neprom verwelkomt Kikx en DID

Geen categorie

De Vereniging van Nederlandse Projektontwikkeling Maatschappijen (Neprom) verwelkomt twee nieuwe leden: Kikx Development en DID Vastgoedontwikkeling. De Neprom telt nu 51 leden.

Het in Rotterdam gevestigde Kikx Development opereert in Zuidwest-Nederland en is gespecialiseerd in winkel- en centrumprojecten. DID Vastgoedontwikkeling werkt vanuit Maarssen landelijk aan projecten waarbij bewoners, winkeliers en ondernemers via een toegesneden ontwikkelproces snel en efficiënt worden verbonden aan een plek.

Het lidmaatschap van Kikx Development en DID Vastgoedontwikkeling werd mogelijk doordat de Neprom recentelijk haar toelatingscriteria heeft aangepast. Tot voor kort werd er getoetst op personeelsomvang, omzet en weerstandsvermogen. Die criteria verliezen volgens het bestuur deels hun betekenis door de veranderingen in de markt en in technologie.

‘Het wordt steeds beter mogelijk om ook als relatief klein ontwikkelbedrijf binnen een netwerk van bedrijven en personen op een hoog professioneel niveau te functioneren. Bovendien verandert ook de inhoud van het werk van de projectontwikkelaar’, aldus de branchevereniging. ‘In het verleden werden het op risico verwerven van grond- of vastgoedposities en het dragen van afzetrisico als wezenlijk gezien voor projectontwikkeling. Tegenwoordig gaat het veel meer om het vermogen om alle benodigde partijen bij elkaar te brengen en de creativiteit om tot een gewaardeerd product te komen.’

Reageer op dit artikel