nieuws

Nederlandse industrie laat weer lichte groei zien

Geen categorie

De productie van de Nederlandse industrie is in september met 0,4 procent gestegen vergeleken met dezelfde maand vorig jaar. Het is de eerste keer dit jaar dat de industriële productie hoger is dan een jaar eerder. Vergeleken met augustus kwam de groei uit op 1,4 procent, blijkt uit de laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Nederlandse industrie laat weer lichte groei zien

De groei ten opzichte van vorig jaar is volgens de onderzoekers bescheiden en werd vooral afgeremd door een productieverlies van 2,2 procent in de aardolie-, chemische en rubber- en kunststofverwerkingsindustrie. Dat is een van de grootste branches binnen de Nederlandse industrie. De grootste groeibijdrage kwam van de voedings- en genotmiddelenindustrie, met een productiestijging van 4 procent. Deze sector produceert al sinds januari meer dan een jaar eerder. Ook onder meer de elektrotechnische en metaalproductenindustrie wisten de productie in september op te voeren.

Reageer op dit artikel