nieuws

Meyer Bergman verwerft gebouw aan Champs-Élysées

Geen categorie

Specialist in winkelvastgoedfondsen Meyer Bergman en internationaal projectontwikkelaar Thor Equities hebben gezamenlijk voor 250 miljoen euro een pand verworven aan de Avenue des Champs-Élysées in Parijs.

Meyer Bergman verwerft gebouw aan Champs-Élysées

Het Hausmann-gebouw op nummer 65-67 aan de beroemde winkelstraat omvat 10.200 m2 en is volledig verhuurd. De winkelunits op de begane grond zijn verhuurd aan Nike en Tommy Hilfiger. De bovenverdiepingen bestaan uit kantoorruimte en luxe appartementen.

Het is de tweede keer dat Meyer Bergman en Thor Equities hun krachten bundelen voor een gezamenlijke acquisitie. In 2010 kochten zij samen de Londense Burlington Arcade. CEO Markus Meijer van Meyer Bergman is zeer tevreden met dit nieuwe ‘juweeltje’ in Parijs.

Het Londense bedrijf Meyer Bergman werd opgericht door Ton Meijer, de voormalige topman van MAB. De beleggingsstrategie is gericht op topwinkelstraten in belangrijke Europese steden.

Meyer Bergman trad bij de Parijse acquisitie op namen het Meyer Bergman European Retail Partners II (MBERP), het tweede value added-fonds van de fondsmanager. MBERP heeft een meerderheid in de joint-venture die het Parijse gebouw verwierf. Beleggers in dit niet-genoteerde closed end-fonds zijn onder andere Canadese en Noorse pensioenfondsen en zogenoemde funds-of-funds.

Reageer op dit artikel