nieuws

KvK sluit per 1 december veertien kantoren

Geen categorie

Met ingang van 1 december gaan door het hele land veertien kantoren van de Kamer van Koophandel (KvK) dicht. Het betreft allemaal huurpanden. Hierdoor worden er vele duizenden vierkante meters aan de toch al niet geringe Nederlandse kantorenleegstand toegevoegd. Er blijven negentien kantoren over.

De KvK sluit in de regio Noord-West de kantoren in Haarlem, Hoofddorp en Purmerend. In de regio Zuid gaan kantoren Venlo, Boxmeer, Tilburg en Sittard/Geleen dicht en in de regio Oost in Tiel, Doetinchem en Nijmegen. In de regio Zuid-West sluiten vestigingen in Delft, Den Haag (Vaillantlaan), Leiden en Terneuzen.

De sluitingen zijn een rechtstreeks gevolg van de Wet op de Kamer van Koophandel die per 1 januari 2014 ingaat. Afgelopen dinsdag 12 november werd deze wet aangenomen door de Eerste Kamer. De Tweede Kamer stemde al op 25 juni in.

De twaalf regionale Kamers van Koophandel, de Vereniging Kamer van Koophandel Nederland en de Stichting Syntens – een landelijk netwerk van vijftien innovatiecentra – worden samengevoegd tot een centraal aangestuurd zelfstandig bestuursorgaan (zbo): de nieuwe Kamer van Koophandel. Deze valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Economische Zaken en wordt via de Rijksbegroting gefinancierd.

Begin dit jaar had de KvK nog een fijnmazig netwerk van 45 kantoren. Volgens een woordvoerster van Kamer van Koophandel Nederland zijn alle reeds gesloten kantoren en de vestigingen die nog dicht gaan, ondergebracht in huurpanden. Over het totale metrage dat vrijkomt door de reorganisatie durft zij geen uitspraken te doen. Duidelijk is dat het aantal vierkante meters in de tienduizenden loopt.

Reageer op dit artikel