nieuws

Jaarcongres NVB in teken crisis

Geen categorie

Tijdens het jaarcongres van NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers op 7 november presenteert voormalig MKB-voorzitter Hans de Boer een actieprogramma om de economie weer aan de praat te krijgen en voor de lange termijn structurele hervormingen door te voeren. Volgens De Boer missen de overheid en de ‘polderorganisaties de oriëntatie op wat burgers en bedrijven écht nodig hebben’.

Het thema van de NVB-jaarvergadering is: ‘Hoe organiseren we ons uit de crisis’. Behalve De Boer laten diverse andere bekende sprekers hun licht hierover schijnen. Zo schuiven bij gespreksleider en dagvoorzitter Felix Rottenberg onder meer econoom en journalist Mathijs Bouman, arbeidsmarktdeskundige Agnes Jongerius en Paul Brandjes, directeur van De Raad Bouwontwikkeling, aan.

Brandjes zal de laatste stand van zaken rond zijn aankoop van de HKB Bank in Frankfurt am Main vertellen. Met deze bank wil hij vastgoedontwikkelingen in Nederland financieren. De aankoop is een reactie op de manier waarop in zijn ogen Nederlandse banken gesteund door de overheid opereren: ‘Met veel belastinggeld heeft de overheid in 2008 een bankrun weten te voorkomen. En vervolgens zegt diezelfde overheid tegen de banken: jullie moeten nu alle kredieten bij je klanten weghalen. Dat is een kredietrun en dat is net zo erg. Bij alle mkb-bedijven halen ze het geld terug en dat is killing voor het bedrijfsleven’, aldus Brandjes.

Het NVB-jaarcongres wordt gehouden in Kasteel De Vanenburg, Vanenburgerallee 13 in Putten en begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur).

Reageer op dit artikel