nieuws

Gelders Debat over lege winkelpanden

Geen categorie

Vanwege de ingezakte woningmarkt zitten gemeenten met grond in hun maag waarop geen huizen meer gebouwd worden. Is grootschalige detailhandel aan de randen van de stad een oplossing of verliezen binnensteden daardoor hun aantrekkingskracht? In het Gelders Debat van 20 november 2013 komen deze vragen in ieder geval aan de orde, net als het zoeken naar oplossingen.

Om de discussie te ondersteunen, is de hulp ingeroepen van een aantal experts. Cees Jan Pen, lector aan de Fontys Hogescholen in Eindhoven en verbonden aan Platform31 (kennis- en netwerkorganisatie voor stedelijke en regionale ontwikkeling) en Friso de Zeeuw, hoogleraar gebiedsontwikkeling TU Delft en directeur Nieuwe Markten bij Bouwfonds, laten hun licht schijnen over de winkelleegstand. Het debat, een initiatief van Provinciale Staten van Gelderland, vindt plaats in Zalencentrum Wieleman, Dorpstraat 11 in Westervoort. Het duurt van 18.00 tot 20.00 uur. De zaal is vanaf 17.00 uur open. Iedereen is welkom. In verband met de catering graag aanmelden via geldersdebat@gelderland.nl. Het Gelders Debat is live te volgen via de website van Omroep Gelderland: www.gld.nl.

Reageer op dit artikel