nieuws

Free Record België vraagt faillissement aan

Geen categorie

Free Record Shop (FRS) heeft dinsdagochtend 19 november voor de Belgische tak faillissement aangevraagd bij de rechtbank in Antwerpen. Het gaat om 68 winkels in België met in totaal 230 medewerkers. Dat heeft de organisatie in een persverklaring meegedeeld.

Free Record België vraagt faillissement aan

Met de drukke decembermaand voor de boeg, beschikt de keten over onvoldoende geld om de Belgische filialen te bevoorraden. De vestigingen van de FRS in Nederland en Luxemburg zijn niet bij de faillissementsaanvraag betrokken.

‘Door het aanhoudend tegenvallende consumentenvertrouwen en de onmogelijkheid van de entertainmentindustrie om in de vorm van aangepaste leveringsvoorwaarden Free Record Shop de helpende hand te reiken, bleef optimale bevoorrading van de winkels uit en kwam met name de Belgische organisatie in zwaar weer’, staat in de verklaring.

De FRS werd afgelopen zomer overgenomen door Fresh Entertainment Holding, waarachter investeringsmaatschappij ProCures en FRS-oprichter Hans Breukhoven zitten. De Nederlandse tak ging in mei al failliet en de nieuwe eigenaar kocht hiervan alleen de sterkste winkels. De winkelketen telt nu nog 49 winkels in Nederland en drie in Luxemburg.

Reageer op dit artikel