nieuws

EuroProperty stopt per direct

Geen categorie

De Europese vastgoednieuwsbrief en website EuroProperty heeft alle activiteiten met onmiddellijke ingang stopgezet. De aanhoudende crisis heeft de internationale vastgoedtitel de das omgedaan. Dat meldt uitgeverij Estates Gazette (EGi) aan haar abonnees.

EuroProperty stopt per direct

EuroProperty leed al vijf jaar onder teruglopende abonnementen en dalende advertentie-inkomsten als gevolg van de internationale vastgoedcrisis. ‘Daardoor zijn er minder transacties en minder partijen actief en dreigde de titel in 2014 diep in de rode cijfers te belanden’, schrijft verantwoordelijk uitgever Trevor Goodman in een verklaring.

Volgens Goodman zijn er weinig signalen dat de markt weer aantrekt in de komende twee jaar. ‘Hierdoor hebben we geen andere keuze dan deze activiteit te stoppen.’ EuroProperty had een goede naam bij internationale vastgoedbeleggers. Dat het slecht ging met de titel was al langer bekend. Toch is de argumentatie opmerkelijk, omdat er juist steeds meer signalen zijn dat de Europese commercieel vastgoedsector weer aantrekt. Waarschijnlijk ontbraken de reserves en de lust om dat herstel af te wachten.

De drie redactieleden verliezen waarschijnlijk hun baan. De website is inmiddels uit de lucht, bezoekers wordt verwezen naar de internationale berichtgeving van Estates Gazette.

Reageer op dit artikel