nieuws

‘Eerder NHG-hypotheek voor zzp’er’

Geen categorie

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) en mensen met een tijdelijk contract moeten al na twee jaar in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Dat bracht Kees Verhoeven van D66 dinsdagavond 19 november in tijdens de behandeling van de begroting voor Wonen in de Tweede Kamer.

Mensen zonder vast inkomen worden nu getoetst op hun inkomen van de laatste drie jaar. De NHG is ook gebaseerd op drie jaar. D66 vindt dat te lang, zeker nu een stijgend aantal mensen het met een tijdelijk contract of een flexibel inkomen moet doen.

De partij pleit in het algemeen voor meer maatwerk in de behandeling van de aanvragen voor een NHG-hypotheek. Volgens Verhoeven staan veel mensen er financieel goed voor, maar lopen zij toch tegen ‘te strikte’ eisen aan. Dat kan volgens de D66-er raar uitpakken: ‘Het kan zelfs voorkomen dat een ondernemer mensen in dienst heeft die wel een hypotheek kunnen krijgen, terwijl hij zelf geweigerd wordt.’

Reageer op dit artikel