nieuws

Dienstverleners verdwijnen uit winkelstraten

Geen categorie

Dienstverleners verdwijnen in snel tempo uit het winkelstraatbeeld. Binnen een jaar zijn alleen al 192 bankfilialen en postkantoren van de Rabobank, ABN Amro en PostNL opgedoekt. Dat blijkt uit de top 100 winkelformules van Locatus die is gepubliceerd in Vastgoedmarkt van november 2013 die donderdag 28 november verschijnt.

Dienstverleners verdwijnen uit winkelstraten

Kruidvat stootte de Rabobank dit jaar dan ook van de troon. De drogisterijketen kreeg er dit jaar 22 winkels bij en voert met 833 winkels de Locatus-ranglijst aan. Doordat de Rabobank 73 vestigingen afstootte, zakte de bank met de resterende 743 bankfilialen naar de derde plaats.

Albert Heijn steeg dankzij 26 nieuwe supermarkten naar de tweede plaats op de lijst met nu 802 winkels. Op basis van winkelvloeroppervlakte consolideert Albert Heijn zijn eerste plaats met ruim 973.000 m2. Vooral budgetformules en full-service supermarkten zagen hun winkelvloeroppervlak dit jaar toenemen. Grootste groeier was Jumbo die zijn vloeroppervlakte met bijna 22 procent zag groeien tot 460.000 m2. Bouwmarkt Gamma groeide nauwelijks en blijft met ruim 555.000 m2 op de tweede plaats.

Reageer op dit artikel