nieuws

Dick Regenboog overleden

Geen categorie

Drs D.A. (Dick) Regenboog is vorige week woensdag overleden. Hij werd 72 jaar. Zijn laatste functie was associate partner van Ecorys Vastgoed.

Dick Regenboog overleden

De carrière van Dick Regenboog in de vastgoedsector is indrukwekkend. Hij richtte in 1968, nog tijdens zijn studie wis- en natuurkunde, de afdeling Research op van Bredero-projectontwikkelingsdochter Empeo. Hiermee was hij de grondlegger van het wetenschappelijk onderzoek in de vastgoedsector in Nederland.

Hij trad acht jaar later in dienst bij Johan Matser Projectontwikkeling als adjunct-directeur. Vervolgens werd hij directeur van Amstelland Vastgoed. In 1985 stapte hij over naar het ABP waar hij directeur werd van de afdeling Woningbeleggingen. Hij was daar onder meer een van de belangrijkste initiatiefnemers voor de succesvolle herontwikkeling van het Sphynx Ceramique-terrein in Maastricht.

Na het ABP was hij elf jaar directeur van het onderzoeksbureau Kolpron (later opgegaan in Ecorys). Daarna was hij ruim vijf jaar directeur van de Stichting Latei Projektontwikkeling en Alliantie Ontwikkeling. De laatste zeven jaar was hij verbonden aan Ecorys Vastgoed en had nog diverse adviseurschappen in de vastgoedsector. Een daarvan was adviseur van de beleggingscommissies van het Spoorweg Pensioenfonds en het pensioenfonds Vervoer. Verder was bij docent bij de Amsterdam School of Real Estate. Ook heeft hij regelmatig in Vastgoedmarkt gepubliceerd.

Dick Regenboog was jarenlang bestuurslid van de vereniging van projectontwikkelaars Neprom. In verschillende hoedanigheden heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan het (publieke) debat over de ontwikkelingen in de vastgoedsector in ruime zin waarbij integriteit  bij hem altijd centraal stond. Hij heeft daarmee de sector een grote dienst bewezen.

Reageer op dit artikel