nieuws

Den Haag en Venlo hebben beste binnensteden

Geen categorie

Venlo en Den Haag mogen zich de komende twee jaar de beste binnenstad van Nederland noemen. In de categorie ‘grote binnensteden’ liet Den Haag na een spannende strijd Amsterdam achter zich. Venlo troefde met zijn middelgrote binnenstad Zaandam af.

Den Haag dankt de prijs volgens de jury vooral aan de consequente (door)ontwikkeling van de binnenstad. ‘Den Haag heeft met visie, samenwerking en doorzettingsvermogen toegewerkt naar een complete, attractieve en multifunctionele binnenstad. De stad behoort inmiddels tot de nationale winkeltop en is uitgegroeid tot een ‘must see’ bestemming’, aldus de jury. Den Haag biedt bezoekers een mix van historische, kleinschalige sfeer en moderne, binnenstedelijke grootschaligheid.

De jury beloonde Venlo met de titel vanwege de ontwikkeling die het centrum in de breedte heeft doorgemaakt. Venlo heeft tegen de conjuncturele trend in hét moment gepakt om te investeren in de binnenstad. Het resultaat is een binnenstad die ‘staat als een huis’. De jury prijst de diversiteit aan landelijke ketens en (nieuw) lokaal ondernemerschap en noemt tot slot de voortvarende en innovatieve aanpak van de stad in deze tijd.

De Verkiezing Beste Binnenstad wordt sinds 2003 tweejaarlijks georganiseerd. Het Platform Binnenstadsmanagement, dat vanaf het begin is betrokken bij de uitvoering, organiseerde de editie 2013-2015 in samenwerking met de Nederlandse Raad van Winkelcentra, Vastned, Redevco, Shopping Centre News, Locatus, BRO en Stenden Hogeschool.

Reageer op dit artikel