nieuws

Corporaties struikelen over volmacht aan WSW

Geen categorie

Het Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) is in aanvaring gekomen met een flink aantal woningcorporaties over nieuwe eisen die het fonds aan de sector stelt. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Steen des aanstoot is dat WSW een onherroepelijke volmacht eist om in noodgevallen een hypotheek te mogen vestigen op hun woningen. Veel corporaties zouden daar moeite mee hebben.

Het WSW stelt zich garant voor leningen van corporaties, waardoor de sociaal huisvesters goedkoper kunnen lenen. Op 4 oktober heeft het WSW de deelnemende corporaties in een brief verzocht aan het WSW een volmacht te verstrekken. Doel daarvan is volgens de WSW ‘de soliditeit van het totale borgstelsel te verbeteren en zo tevens de posities van zowel de deelnemende woningcorporaties in het borgstelsel als van het WSW (in de positie van risicodrager en “hoeder van de borg”) te versterken’. Afgelopen vrijdag heeft de WSW een aantal veelgestelde vragen en antwoorden op de eigen website geplaatst over de volmacht.

Reageer op dit artikel