nieuws

Colliers: hotelinvesteringen richting 8 miljard

Geen categorie

Het hotelinvesteringsvolume bereikte bijna 8 miljard in Europa, het Midden-Oosten en Afrika in de eerste negen maanden van 2013. Dat is slechts een fractie minder dan het gehele volume over 2012, volgens Colliers International.

Colliers: hotelinvesteringen richting 8 miljard

Het Verenigd Koninkrijk (VK) blijft volgens Colliers de meest dynamische markt met 2,1 miljard aan hoteltransacties. De VK wordt gevolgd door Frankrijk (1,6 miljard) en Duitsland (773 miljoen). Omvangrijke transacties waren de acquisities van het Park Lane Hotel in Londen voor 356 miljoen euro en het Concorde Lafayette in Parijs van 466 miljoen, beide door Qatar Holdings.

De meest dominante spelers binnen hotelvastgoed in 2013 zijn institutionele beleggers. Zij zagen hun aandeel groeien van gemiddeld 39 procent van het gehele investeringsvolume in de afgelopen vijf jaar naar 50 procent in 2013. Investeerders hadden met name interesse in steden als Amsterdam, München, Frankfurt en Wenen.

Dirk Bakker, hoofd van Colliers Internationals EMEA Hotelteam: ‘Investeerders concentreren zich primair op prime assets in kernmarkten door de relatieve stabiele economische situatie in West Europa. Naast het VK, Frankrijk en Duitsland raakt Amsterdam steeds meer in trek door overspannen markten in Parijs en Londen. In tegenstelling tot andere landen in Oost-Europa, wordt Polen door investeerders gezien als een veelbelovend land op het gebied van hotels. De totale transactiewaarde van 2013 gaat naar alle waarschijnlijkheid die van 2012 te overschrijden.’

Reageer op dit artikel