nieuws

Cees van Bemmel voorzitter Batavialand

Geen categorie

Cees van Bemmel, bestuursvoorzitter van bouwconcern Van Wijnen Holding, is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht (RvT) van Erfgoedpark Batavialand. Kort voor de zomer besloten het Nieuw Land Erfgoedcentrum (NLE), de Bataviawerf en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) om één museum aan de Lelystadse kust te realiseren onder de (voorlopige) naam Batavialand, Erfgoedpark der Lage Landen.

Cees van Bemmel voorzitter Batavialand

Het museum is gewijd aan de Nederlandse geschiedenis van het leven met en de strijd tegen het water en het bewoonbaar maken van de delta. Batavialand vertelt ook het verhaal van de avonturiers die met hun schepen naar verre oorden trokken en de pioniers die zich in de drooggevallen polders vestigden. Ook de scheepsbouw en de dijkenaanleg door de eeuwen heen komen aan bod.

Batavialand krijgt een internationale uitstraling en wordt daarmee een belangrijke culturele en museale voorziening voor Flevoland, zo staat het verwoord in het plan Durven, Doen dat dit voorjaar werd gepresenteerd. Onder aansturing van de RvT wordt de komende periode het bedrijfsplan verder uitgewerkt.

Reageer op dit artikel