nieuws

Borghese Real Estate koopt COD

Geen categorie

Borghese Real Estate uit Nijkerk neemt 100 procent van de aandelen in projectontwikkelaar COD over. Door deze transactie eindigt de betrokkenheid van directeur/aandeelhouder Bas van Veggel bij COD.

De in Amsterdam gevestigde (her)ontwikkelingsspecialist COD heeft de afgelopen jaren diverse in het oog springende projecten opgeleverd en heeft nog meerdere projecten in ontwikkeling. Het in Amsterdam aan de Vijzelstraat gelegen project Prins&Keizer, de 5 Keizers aan de Keizersgracht, Motel One tegenover de RAI en het Martha Flora/Bronovo Alzheimerhuis te Den Haag zijn enkele voorbeelden.

COD werkt al langer samen met Borghese Real Estate en beide partijen hebben de ‘klik’ tussen onze organisaties als prettig en complementair ervaren. Een verder gaande samenwerking was een logisch gevolg. Bas van Veggel: ‘Daarnaast heeft de ongenuanceerde kritiek en publiciteit rond mijn vader Hans, inzake een fiscale privékwestie, niet alleen tot een onevenredig negatieve beeldvorming voor hem geleid. Er ontstaat in de ‘waan van de dag’ ook een sfeer door van achterdocht die potentieel schadelijk is voor een succesvolle onderneming als COD en haar mensen.’

‘Hoe betreurenswaardig dit ook moge zijn, dit heeft mede tot de beslissing geleid om alle aandelen van COD aan Borghese Real Estate te verkopen en daarmee de continuïteit te garanderen. De energie en creativiteit binnen COD is geweldig en zal garant blijven staan voor mooie projecten met de nieuwe aandeelhouder. COD maakt projecten die ertoe doen, iets toevoegen en bijzonder zijn. Het herontdekken van gebouwen en plekken is onze passie en we doen dat met een jong, kundig en gedreven team’, aldus Van Veggel.

Directeur Borghese Real Estate Enno Otten: ‘We zijn blij met het uitbreiden van onze ontwikkelactiviteiten door de aankoop van COD. COD is een sterk merk en het dynamische team is zeer aanvullend op dat van Borghese Real Estate. We gaan door met de lopende projecten en streven naar een verdere ontwikkeling van de organisatie van COD en zullen met COD gevestigd blijven in Amsterdam, wel gaan wij op zoek naar een nieuw kantoor.’

Gert-Wim Bos is vanaf de oprichting werkzaam bij COD en zal de dagelijkse leiding op zich nemen. De overname van COD past perfect in onze groeiambitie en geeft ons de mogelijkheid om onze ontwikkelactiviteiten uit te breiden naast Borghese Real Estate, dat gevestigd blijft in Nijkerk.

Reageer op dit artikel