nieuws

Bijna 7 miljard nodig voor schoolgebouwen

Geen categorie

Er is 6,9 miljard euro nodig voor noodzakelijke aanpassingen aan schoolgebouwen in het basis- en voortgezet onderwijs. Dat blijkt uit een onderzoek naar de kwaliteit van de onderwijshuisvesting, dat in bezit is van de NOS. Het onderzoek is in opdracht van het ministerie van Onderwijs gehouden onder 1.100 schooldirecteuren.

Bijna 7 miljard nodig voor schoolgebouwen

Het gaat om verbeteringen die schoolleiders als absoluut noodzakelijk zien. Per basisschool komt dat neer op een half miljoen euro. Voor iedere middelbare school zou 3 miljoen euro nodig zijn. In Nederland zijn in totaal 6.855 basisscholen en 1.222 middelbare scholen. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de huisvesting van deze scholen. Staatssecretaris Dekker noemt in een reactie het achterstallig onderhoud onacceptabel. Hij benadrukt dat de gemeenten elk jaar anderhalf miljard euro ontvangen voor het onderhoud, maar dat dat geld nu vaak aan andere dingen wordt besteed. De staatssecretaris is niet van plan er extra geld voor uit te trekken. Vanaf 2015 gaat het geld rechtstreeks naar de scholen.

Reageer op dit artikel