nieuws

Architectenbureau RAU wint Gouden Kikker

Geen categorie

Architectenbureau RAU heeft de Gouden Kikker Award 2013 gewonnen. De prijs werd uitgereikt tijdens het drukbezochte Duurzaam Gebouwd Congres in de Rijtuigenloods in Amersfoort.

RAU ontving de award voor het project Gemeentehuis Brummen, een bestaand gebouw dat werd gerenoveerd en uitgebreid met een tijdelijke nieuwbouw. Volgens de jury is duurzaamheid voor RAU een filosofie. ‘Elk project dat zij aanpakken, wordt duurzaam ontworpen. Deze filosofie wordt ook uitgedragen naar de partijen waarmee wordt samengewerkt en dat uit zich in een project als het gemeentehuis van Brummen.’

De tijdelijke nieuwbouw van het gemeentehuis is als ‘grondstoffendepot’ ontworpen, waardoor de grondstoffen van dit deel opnieuw kunnen worden gebruikt (circulaire economie) en het gebouw voor ruim 90 procent kan worden gedemonteerd. Volgens de jury is dit een uniek ontwerp.

De Gouden Kikker Award wordt jaarlijks toegekend aan bouwprojecten die voorop lopen in duurzaamheid en innovatie. De prijs wordt mogelijk gemaakt door ABC Nova, de nieuwe naam van de fusiepartners Smitshoek Melles & Partners en de ABC Management Groep. Ook volgend jaar zal de Gouden Kikker Award weer worden uitgereikt. Kandidaten kunnen zich al aanmelden.

Reageer op dit artikel