nieuws

ARC Awards 2013 uitgereikt

Geen categorie

Gisteravond zijn in Rotterdam de winnaars bekendgemaakt van de ARC13 Awards, de prijzen voor het beste werk in Architectuur, Interieur en Stoelontwerp (hier niet verder besproken) van het afgelopen jaar.

ARC Awards 2013 uitgereikt

Ook is de ARC13 Oeuvreprijs uitgereikt aan Thomas Rau, architect en CEO van RAU – Turntoo. Met de prijzen wil de redactie van het vakblad de Architect ondernemende en innovatieve ontwerpers een podium bieden en vernieuwing zichtbaar maken.

De winnaars zijn: Paul de Ruiter met Villa Kogelhof (Architectuur); Noord Hollands Archief van Happel Cornelisse Verhoeven (Interieur); en Thomas Rau, architect en CEO van RAU – Turntoo (Oeuvre).

Over de winnaar in de categorie Architectuur schrijft de jury: ‘Villa Kogelhof is het onorthodoxe onderkomen voor een ambitieuze opdrachtgever met een uitzonderlijke architectuur. In het compromisloze ontwerp is een spartaans interieur gekoppeld aan een uitzicht op afstand van het omringende Zeeuwse landschap. Daarnaast maakt de Kogelhof een statement in de grijzewollensokkenwereld die nog vaak met duurzaamheid wordt geassocieerd: waarom zou duurzaamheid geen Prada kunnen zijn?’ ARC13 Architectuur is een initiatief van GIRA en het vakblad de Architect.

Voor de categorie Architectuur koos de jury voor de inrichting van het Noord-Hollands Archief. ‘In dit project komt veel samen dat als voorbeeld kan dienen voor het vakgebied. Het Noord-Hollands Archief is het resultaat van een voorbeeldig samenspel van opdrachtgever, gebruiker en ontwerper. De Rijksgebouwendienst is een opdrachtgever met veel gezichten, maar heeft zich in dit geval van zijn beste kant laten zien. De Rgd stelde de ontwerpers van Happel Cornelisse Verhoeven in staat om met vakkennis, inzet en liefde voor het vak een gebouw te realiseren dat van binnen naar buiten is ontworpen en dat vanuit elk perspectief een duidelijk verhaal vertelt over de functie en het belang ervan.’ ARC13 Interieur is een initiatief van Plan@office en de Architect.

De Oeuvreprijs wordt jaarlijks door de redactie van de Architect toegekend aan een persoon die een blijvende en vernieuwende bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de gebouwde omgeving. Voor deze editie is Thomas Rau, architect en CEO van RAU – Turntoo, uitgeroepen tot winnaar. ’Rau verdient deze prijs op grond van zijn grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, de ontwikkeling van energiebesparende technieken en de vraag hoe te handelen als de grondstoffen schaars zijn.’

Reageer op dit artikel