nieuws

Aantal bedrijfsopheffingen daalt licht

Geen categorie

In de eerste helft van dit jaar zijn er 6 procent minder bedrijven opgeheven dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit is een mogelijk teken van economisch herstel. Maar het aantal opheffingen ligt nog altijd op een hoog niveau, stelde het economisch bureau van ING donderdag.

Met name voor bedrijven die na jaren van economische tegenwind onvoldoende vet op de botten over hebben, zijn het uitdagende tijden. Daarnaast komen er steeds meer babyboomers die hun bedrijf van de hand willen doen. Wanneer opvolging ontbreekt of er geen kopers worden gevonden, moeten ondernemers hun bedrijf in veel gevallen sluiten. In totaal werden er bijna 80.000 bedrijven uitgeschreven uit het Handelsregister. Ongeveer 8 procent van de opheffingen kwam door een faillissement.

Reageer op dit artikel