nieuws

Nieuwe handreiking brandveiligheid hoogbouw

Geen categorie

De nieuwe Handreiking Brandveiligheid in hoge gebouwen wordt breed gedragen door Nederlandse brandveiligheidsexperts. ‘Zij is namelijk geheel gebaseerd op een risicobenadering voor hoge gebouwen én op het kwadrantenmodel van Brandweer Nederland’, aldus de opstellers. Het eerste exemplaar wordt op 12 december officieel overhandigd tijdens een expertmeeting in Rotterdam.

Nieuwe handreiking brandveiligheid hoogbouw

Aan de totstandkoming van de nieuwe handreiking hebben de volgende partijen meegewerkt: het ministerie van Buitenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Bouwen met Staal, VVBA, Raadgevend Ingenieursbureau Nieman, Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond, BAM Utiliteitsbouw, Hannover, DGMR, NEN, Bureau Bouwkunde, DSV Rotterdam, BNA, DGMR, NIFV, Brandweer Amsterdam Amstelland/Brandweer Nederland, Rijksgebouwendienst en NLingenieurs.

De handreiking sluit aan bij de Nederlandse wettelijke regelgeving en is van toepassing voor woonfuncties, kantoorfuncties en logiesfuncties in hoogbouwprojecten tot een hoogte van ongeveer 200 meter. De totstandkoming is begeleid door een commissie van deskundigen uit diverse geledingen. Hoewel ze geen formele status heeft, heeft de handreiking wel een breed draagvlak. Er is rekening gehouden met ervaringen uit de bouwpraktijk bij zowel ontwikkelaars, ontwerpers als toetsers.

De bijeenkomst op 12 december is bedoeld voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met de brandveiligheid in gebouwen. De expertmeeting vindt plaats op een van de hoogste locaties van Rotterdam: de 37e verdieping van het Nationale Nederlanden-gebouw, naast Rotterdam Centraal in hartje Rotterdam.

Reageer op dit artikel