nieuws

Mkb-vriendelijkste gemeenten bekend

Geen categorie

Bergambacht, Roermond, Rijssen-Holten en Stadskanaal mogen zich de winnaar noemen van de mkb-vriendelijkste gemeente van de respectievelijke regio’s West-, Zuid-, Oost- en Noord-Nederland. Vertegenwoordigers van de vier gemeenten (burgemeesters en wethouders) kregen op 22 en 23 oktober hun prijs uitgereikt tijdens live-uitzendingen vanuit de MKBuzz. Ze zijn daarmee ook kanshebbers in de landelijke finale op 28 november in Amsterdam. Net als twee jaar geleden is er ook deze editie nog een aparte prijs voor de best presterende stad (G36).

De prijs voor de mkb-vriendelijkste gemeente is gebaseerd op vier pijlers: de tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente, de communicatie en het beleid van de gemeente en ten slotte het oordeel van de ondernemers over de prijs/kwaliteitsverhouding van de gemeentelijke lasten. Alle ondernemers werd gevraagd om een rapportcijfer tussen 1 en 10 te geven voor het ondernemersklimaat in hun eigen gemeente. De waardering daarvoor berust op door de gemeente beïnvloedbare factoren, zoals regelgeving, lokale belastingen, openbare voorzieningen en ondernemersvriendelijkheid.

Reageer op dit artikel