nieuws

Koen Berden en Viek Verdult samen algemeen directeur Ecorys

Geen categorie

Onderzoeks- en adviesbureau Ecorys heeft Koen Berden en Viek Verdult benoemd tot algemeen directeur. Samen met financieel directeur Leon Born vormen zij de statutaire directie van Ecorys Nederland.

Naast hun nieuwe functie als algemeen directeur zijn Viek Verdult en Koen Berden als marktdirecteuren verantwoordelijk voor de acquisitie en commerciële activiteiten van Ecorys binnen respectievelijk Nederland en de 28 EU-landen. Ook blijven beiden als ervaren senior partner en consultants actief betrokken bij projecten op hun marktgebieden.

Viek Verdult (1954) is senior partner en marktdirecteur Nederland bij Ecorys. Naast provinciesecretaris in Zeeland is hij bestuurslid geweest van onder meer het Kenniscentrum Europa Decentraal, het Centrum Arbeidsverhoudingen Openbaar Bestuur (CAOP) en de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar. Daarvoor was hij directeur personeel en organisatie bij de gemeente Rotterdam en heeft hij namens deze gemeente als gedetacheerde bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid gewerkt aan het advies ‘Orde in het binnenlands bestuur’.

Koen Berden (1976) is senior partner en marktdirecteur EU28 bij Ecorys. Hij geniet veel bekendheid in beleidskringen in Brussel en heeft ruime ervaring als marktdirecteur en senior projectdirecteur van complexe projecten en raamwerkcontracten. Eerder was hij bij Ecorys strategisch kennisadviseur van de bestuursvoorzitter. Naast directeur voor Engelstalige opleidingen en decaan Internationalisering aan de Erasmus Universiteit is Berden vice-rector geweest bij Skarbek University en heeft hij jaren een eigen onderneming geleid. Hij promoveerde aan de Erasmus Universiteit op het onderwerp innovatie, onzekerheid en economische groei en is senior expert op het gebied van internationale handel, sector concurrentiekracht en diensten.

Reageer op dit artikel