nieuws

Hypotheekwaakhond wil miljarden van BofA

Geen categorie

De Amerikaanse federale toezichthouder op de hypotheekmarkt (FHFA) wil bij Bank of America een claim van 6 miljard dollar (circa 4,3 miljard euro) neerleggen voor het verstrekken van misleidende informatie over hypotheekproducten. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times op gezag van ingewijden.

Hypotheekwaakhond wil miljarden van BofA

Volgens de Financial Times claimt de hypotheekwaakhond de miljarden namens de hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac. Internationale banken zouden door het verstrekken van misleidende informatie verantwoordelijk zijn voor een deel van de verliezen van Fannie Mae en Freddie Mac. Enkele dagen geleden meldden bronnen dat de FHFA een schikking heeft getroffen met de Amerikaanse bank JPMorgan Chase. Die schikking komt eveneens voort uit de klacht van de FHFA dat grote banken Fannie Mae en Freddie Mac met miljardenverliezen zouden hebben opgezadeld, door de handel in aan hypotheken gerelateerde financiële producten.

Reageer op dit artikel