nieuws

Heijmans, AM en FMT winnen LEEGaward

Geen categorie

Heijmans, AM (verenigd in Vof GZG) en FMT Vastgoedbeheer hebben de LEEGaward gewonnen voor de tijdelijke invulling van het Groot Ziekengasthuisterrein (GZG) in Den Bosch. De prijs is een initiatief van onder meer de Vereniging Leegstandbeheerders Nederland.

De samenwerkende organisaties wonnen de award omdat het GZG-terrein onder hun leiding is uitgegroeid tot een creatieve broedplaats in de stad. FMT kreeg het ontwikkelgebied tijdelijk in gebruik om de periode tussen het vrijkomen van het terrein en de daadwerkelijke sloop, renovatie en nieuwbouw op een nuttige manier te overbruggen. De vaak monumentale gebouwen van het voormalige ziekenhuis kregen tijdelijk een nieuwe bestemming. Zo wordt de voormalige verpleegstersflat, de Zusterflat, tot de sloop bewoond door negentig bewoners. Op de begane grond van deze flat zijn verschillende ateliers en expositieruimtes gevestigd.

Daarnaast biedt het GZG ruimte aan meer dan 30.000 m2 kantoren en creatieve ruimtes. Een gedeelte hiervan bestaat uit monumentale gebouwen die in de nieuwe bestemming gehandhaafd blijven. In totaal zijn er bijna 150 partijen actief op het GZG-terrein: van webdesigners, fotografen, kledingontwerpers, architecten en beeldend kunstenaars tot een reisbureau, een chocolaterie en een advocatenkantoor.

Reageer op dit artikel