nieuws

Groot-Brittannië krijgt eigen Mipim

Geen categorie

Reed Midem, organisator van de internationale vastgoedbeurs Mipim in Cannes, gaat een aparte vastgoedbeurs organiseren voor het Verenigd Koninkrijk (VK). Het is voor het eerst dat een land een eigen variant krijgt van de bekende beurs. Wel bestaat er sinds een aantal jaren een Mipim Asia. Mipim UK zal plaatsvinden van 15 tot en met 17 oktober 2014 in London Olympia. Dat heeft de beursorganisator vrijdag bekend gemaakt.

Groot-Brittannië krijgt eigen Mipim

De nieuwe beurs wil het toonaangevende platform worden voor verhuur en beleggen in de Britse commercieel vastgoedmarkt. Het accent ligt in het eerste jaar op kantoren, winkels, industrieel vastgoed, beleggerswoningen, zorgvastgoed en sportfaciliteiten. Aan de beurs is net als bij de internationale Mipim een omvangrijk congresprogramma verbonden.

Volgens Mipim-directeur Filippo Rean is de keuze voor het Verenigd Koninkrijk als locatie voor de eerste landenbeurs geen toeval. ‘Het VK staat bekend als dé vastgoedhoofdstad van de wereld. Uit onderzoek blijkt dat 72 procent van de beleggers en gebruikers verwacht dat hun belang in de Britse vastgoedmarkt de komende twee jaar zal uitbreiden.’

Reageer op dit artikel