nieuws

Geen doorstart meer voor onderdelen Oad

Geen categorie

Er zijn geen doorstarts in voorbereiding van onderdelen van de vorige maand failliet verklaarde reisorganisatie Oad. De curatoren zijn niet meer met partijen in gesprek over de verkoop van bedrijfsactiviteiten, liet een woordvoerder van de curatoren zaterdag weten.

Geen doorstart meer voor onderdelen Oad

Eind september en begin deze maand werden het Oad Busbedrijf, de onderdelen SRC-Cultuurvakanties en Oad Business Travel en de Globe Reisbureaus uit de boedel gekocht. Voor het touroperatoronderdeel van Oad, dat de vakanties regelde naar vliegbestemmingen, is geen nieuwe eigenaar gevonden.

De Oad Groep telde bij faillissement ongeveer 1.750 werknemers. Volgens de laatste schatting is voor zo’n 600 mensen daarvan een arbeidsplek behouden. De curatoren verwachten binnen twee weken een betere balans te kunnen opmaken van de gevolgen van het faillissement voor het personeelsbestand van Oad.

Het is nu in een aantal gevallen nog onduidelijk met hoeveel werknemers de overgenomen onderdelen precies zullen doorgaan. RTN, de Nederlandse tak van de Duitse Raiffeisen Touristic Group, nam bijvoorbeeld 73 Globe Reisbureaus over. Maar RTN-directeur Don Kaspers liet op het moment van overname al weten dat daarvan waarschijnlijk maar vijftien filialen open zullen blijven.

Reageer op dit artikel