nieuws

E-Sequent zet in op energieverbetering woningen

Geen categorie

Woningcorporatie De Alliantie en de bouwondernemingen Nijhuis Bouw en Rutges Vernieuwt hebben hun krachten gebundeld in de joint venture E-Sequent. De ketenpartners willen intensief samenwerken aan het verbeteren van de energieprestaties van woningen. Doel is een kostenreductie van 20 procent door product- en procesinnovaties, waarbij het huidige kwaliteitsniveau en de klanttevredenheid behouden blijven.

De gezamenlijke kosten die corporatie en bouwers maken, kunnen door diverse innovaties worden verminderd, menen de partners. Aan- en afloopkosten, overheadkosten en bijkomende (advies)kosten kunnen worden teruggebracht door onder andere een betere samenwerking, vroege en gestandaardiseerde projectopnamen en door doublures in het werkproces te voorkomen. In een nieuw model wordt gewerkt met vaste teams en een continue productiestroom in ‘treintjes’, waardoor ook de productiviteit stijgt.

De Alliantie, Rutges en Nijhuis zijn een driejarige verbintenis aangegaan waarbij alle woningen in deze verbeter- en verduurzamingslijn worden ondergebracht. Binnenkort beginnen de voorbereidingen voor het eerste van negen projecten in Amersfoort, ´t Gooi en de Vechtstreek en Amsterdam. Het betreft in totaal meer dan 400 woningen.

Reageer op dit artikel