nieuws

Bisdom krijgt kantoorgebouw voor 130 miljoen euro

Geen categorie

Het aartsbisdom München krijgt een nieuw kantoorgebouw dat meer dan 130 miljoen euro kost. Een zegsman van de Rooms-Katholieke Kerk bevestigde woensdag berichtgeving hierover in de Duitse krant Abendzeitung.

Bisdom krijgt kantoorgebouw voor 130 miljoen euro

Volgens het aartsbisdom komen in het nieuwe Ordinariat 400 medewerkers te werken die nu nog in verschillende kantoorgebouwen zitten. Zo moet de samenwerking worden verbeterd en moeten uiteindelijk kosten worden bespaard, aldus de woordvoerder.

Recent ontstond in Duitsland ophef over de nieuwe residentie van de bisschop van Limburg, die meer dan 31 miljoen euro kost. ‘Pronkbisschop’ Franz-Peter Tebartz-van Elst is voorlopig op non-actief gesteld door de paus. Franciscus stelt armoede centraal in zijn boodschap.

Reageer op dit artikel