nieuws

ABN Amro zet jacht op Roger Lips voort

Geen categorie

ABN Amro zet de pogingen door om iets terug te krijgen van de 25 miljoen euro die de bank claimt van vastgoedondernemer Roger Lips. De genationaliseerde bank treft voorbereidingen om het grote, streng beveiligde woonhuis van Lips in Uden te verkopen. Bovendien heeft ABN Amro het faillissement aangevraagd van een bv waarvan Lips indirect bestuurder is. De curatoren in het persoonlijk faillissement van de vastgoedhandelaar schrijven dat in hun tweede verslag.

Roger Lips werd in april failliet verklaard op aanvraag van ABN Amro. Zijn totale schuld aan verschillende banken bedraagt meer dan 90 miljoen euro.

De curatoren herhalen in het verslag dat ze twijfels hebben over een groot aantal transacties die Lips heeft uitgevoerd voordat hij failliet werd verklaard. Ze ontdekten bijvoorbeeld dat hij dertien luxe auto’s heeft verkocht aan zijn kinderen. De opbrengst werd verrekend. In 2012 schafte hij bovendien nog een Mercedes van 230.000 euro aan. De curatoren zeggen dat huur en loon die ten goede horen te komen aan de schuldeisers, niet worden betaald.

Lips zat in september 25 dagen in de gevangenis omdat hij onvoldoende medewerking verleende aan de curatoren. Hij kwam vrij op voorwaarde dat hij hen volledig en juist informeert, de schuldeisers niet verder benadeelt en niet naar het buitenland vertrekt.

Reageer op dit artikel