nieuws

Funda lanceert online woningruil

Geen categorie

Het online vastgoedplatform funda heeft na een pilot de nieuwe functionaliteit Woningruil gelanceerd.

Funda lanceert online woningruil

Joep Ketelaar, algemeen directeur van funda, denkt de woningmarkt hiermee een nieuwe impuls te geven. ‘Veel mensen kunnen tegenwoordig pas een nieuwe woning kopen wanneer zij hun eigen woning hebben verkocht. Woningruil lost dit probleem op, doordat verkoop en aankoop gelijktijdig plaatsvinden. Bovendien voorkomt een daadwerkelijke transactie altijd dubbele lasten.’

De pilot Woningruil – in acht kleinere en middelgrote regio’s verspreid door Nederland – leverde in drie maanden ruim 200 concrete woningruilsuggesties op. In deze regio’s accepteerden 180 NVM-makelaars de uitnodiging om deel te nemen. Zij wisten direct ruim 1.500 consumenten te interesseren om zich aan te melden voor de pilot. ‘Zowel makelaars als consumenten zien kansen in dit nieuwe initiatief. Deze cijfers geven een representatief beeld voor Nederland, daarom introduceren we Woningruil nu op nationale schaal’, aldus Ketelaar.

Reageer op dit artikel