nieuws

zorgsector steekt 4 miljard in huisvesting

Geen categorie

De zorgsector besteedt in 2007 ruim 4 miljard euro aan onderhoud en nieuwbouw.

Dat leidt het College Bouw Zorginstellingen af uit de begroting van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. In vergelijking met voorgaande jaren liggen de bouwbestedingen van de zorgsector in 2007 bijna twee keer zo hoog. De bouwexplosie in de zorg hangt samen met de verbetering van de huisvesting die het ministerie het komend jaar wil realiseren. ?De minister wil de zorginstellingen in staat stellen de huisvesting in de zorg die onder de maat scoort, zo snel mogelijk aan te pakken’, aldus Johan Vijverberg van het College Bouw Zorginstellingen tegenover Cobouw. Op de verzorgingshuizen na, krijgen vrijwel alle zorgsectoren meer geld voor hun huisvesting. Vijverberg: ?Het ministerie bezuinigt sterk op verzorgingshuizen, omdat het regeringsbeleid e op is gericht om wonen en zorg te scheiden. Ouderen moeten in de toekomst in gewone woningen blijven wonen, zodat zij daar verzorgd kunnen worden. Zulke levensloopbestendige woningen moeten door corporaties of commerciële projectontwikkelaars worden gebouwd. Verpleeghuizen, waar de capaciteit wordt uitgebreid, zien hun budgetten met bijna de helft stijgen en zijn daarmee goed voor de sterkste toename.

Reageer op dit artikel