nieuws

‘zonder extra wegen geen woningbouw almere’

Geen categorie

Almere zal niet beginnen aan de geplande bouw van 60.

00 woningen als het kabinet geen besluit neemt over de verbetering van de infrastructuur. Dat zei wethouder Adri Duivesteijn nadat het kabinet bekendmaakte geen besluit meer te nemen over het oplossen van de files tussen Schiphol, Amsterdam en Almere. Volgens Duivesteijn is de geplande woningbouw onmogelijk als er geen extra wegen bijkomen. Een ruime meerderheid in de Tweede Kamer steunt hem hierin. CDA, VVD, PvdA en LPF vinden de problemen op de wegen dermate groot, dat een besluit niet mag worden vooruitgeschoven. Het kabinet heeft nog niet gereageerd op de wens van de kamer. De verantwoordelijke minister Karla Peijs van Verkeer zei wel dat Almere moet doorgroeien. Gebeurt dat niet, dan dreigt volgens haar grote vertraging voor alle projecten in de Noordvleugel, het noordelijke deel van de Randstad. Ze doelt daarmee op de verdere ontwikkeling van de Zuidas bij Amsterdam en de bouw van 25.000 woningen in Haarlemmermeer en Bollenstreek. Het Centraal Plan Bureau concludeerde maandag in een rapport nog dat de fileproblemen tussen Almere en Amsterdam binnen vier jaar kunnen zijn opgelost. Dat zou tussen de 1 miljard en 1,5 miljard euro kosten.

Reageer op dit artikel