nieuws

zalm: cruciaal schipholoverleg eind september

Geen categorie

Cruciaal aandeelhoudersoverleg over de toekomst van de luchthaven Schiphol vindt naar alle waarschijnlijkheid eind september plaats, vlak nadat de gemeenteraad van Amsterdam zich over de zaak heeft gebogen.

Dat blijkt woensdag uit een reactie van minister Gerrit Zalm (Financiën) op een brief van Amsterdam. Volgens Amsterdam kan Zalm een algemene vergadering van aandeelhouders ter voorbereiding van de verzelfstandiging van Schiphol niet uitschrijven zolang de gemeenteraad in de hoofdstad niet is gehoord, aldus wethouder Carolien Gehrels (Deelnemingen). ‘Dit is conform de Gemeentewet.’ Zalm wil vaart maken met de verkoop van een minderheidsbelang in Schiphol. Amsterdam, met een belang van 21,8 procent in de luchthaven, is tegen privatisering en dreigt de noodzakelijke statutenwijziging te blokkeren. Door het zomerreces buigt de gemeenteraad zich pas op 27 september over de kwestie. De wethouder zegt te verwachten dat de minister meewerkt. ‘Ik denk dat Zalm gevoelig is voor onze argumenten dat het democratische proces doorgang moet vinden. De gemeenteraad blijft de baas.’ Amsterdam heeft zich tot nu toe ‘heel coöperatief’ opgesteld, vindt Gehrels.

Reageer op dit artikel